INDUSTRINS NYA
DIGITALA VERKTYG 2019

INDUSTRINS NYA
DIGITALA VERKTYG 2019En inspirationsdag för små och medelstora företag inom tillverkningsindustri, service och underhåll


Hinner du inte digitalisera din verksamhet?

Du är inte ensam. Det talas mycket om digitalisering idag, men var ska man börja och hur ska man hinna när orderboken är full och dygnets timmar knappt räcker till den vanliga verksamheten?

Lugn! Lägg en kostnadsfri halvdag på att lyssna på dagsaktuella föredrag om att digitalisera tillverkning, service och underhåll och om nya tekniker. Du kommer att tjäna både tid, kunskap och nya kontakter. Välkommen till Dalarna Science Park den 7 maj för att lyssna på hur andra företag i din situation har gjort och vilka digitala lösningar som revolutionerat deras företag.

Vi har gjort delar av arbetet åt dig
FindIT jobbar löpande med omvärldsbevakning, så vi har redan gjort en stor del av jobbet åt dig. Dessutom har vi kompetens på plats som kan hjälpa dig med behovsanalys och de första stegen mot en mer digitaliserad verksamhet.

För vi vet att digitalisering är en outnyttjad potential i många små- och medelstora industriföretag och vi vill se dig växa. Vi är nämligen helt säkra på att digitalisering ger dig:

· Ökad konkurrenskraft
· Kortare ledtider
· Effektivare produktion och kundhantering
· Större kundnytta och nya affärsmodeller
· Ökad flexibilitet
· Ökad säkerhet…

… och mycket mer. Anmäl dig nu och ta ett viktigt steg mot bättre lönsamhet.


INFORMATION OCH ANMÄLAN

Datum:
Tisdag 7 maj
Tid: Kl. 12:45 - ca 16.00
Plats: Forskargatan 3, Borlänge
Lokal: Hörsalen, Dalarna Science Park
Pris: Kostnadsfritt

Anmäl dig senast 1 maj via:
Eventbrite (kostnadsfritt)

Målgrupp
- Små och medelstora industriföretag inom tillverkning, service och underhåll
- IT- och automationsleverantörer
- Du som är intresserade av nya digitala verktyg för industrin

Arrangörer
FindIT

Läs mer om fjolårets evenemang här:
http://findit-solutions.se/SV/News/13684

PROGRAM

PROGRAM
Program för inspirationsdagen:

INDUSTRINS NYA DIGITALA VERKTYG 2019

DALARNA SCIENCE PARK

12:45  - 13:00

REGISTRERING 
På entréplan i Dalarna Science Park hittar du Hörsalen.
FindIT finns på plats och registrerar dig.
HÖRSALEN

13:00

VÄLKOMMEN TILL INDUSTRINS NYA DIGITALA VERKTYG
FindITs processledare Sara Edin hälsar välkommen och presenterar dagens program.

Sara Edin, FindIT

HÖRSALEN


KICKSTARTA DIN DIGITALISERINGSRESA
Dan Magnusson, FindIT berättar om initiativen Kickstart Digitalisering och Kickstart GO. Båda aktiviteterna har för avsikt att stimulera små och mellanstora industriföretag att komma igång, eller snabba på, sin digitaliseringsresa. Vi får några exempel på trender kring vad och hur företagen i regionen har valt att inleda sin digitalisering.

Dan Magnusson, FindIT

HÖRSALEN


DIGITALISERING AV TILLVERKNINGSFLÖDET MED ADDITIV TILLVERKNING I VERKSTADSINDUSTRIN
Additiv tillverkning (AT) eller 3D-printing kallas för den teknik som skapar fysiska objekt utifrån 3D modelldata genom tillsats av lager på lager material. Denna teknologi gör det möjligt att bygga delar med mycket komplexa geometrier och skapar innovativa produkter. AT öppnar upp nya affärsmöjligheter och underlättar digitala omvandlingsfasen av industriell produktion och produktutveckling genom att förena den digitala och fysiska värdekedjan samt ökar produktionsflexibiliteten och reducera tiden till marknaden.

Sima Valizadeh, Sandbacka Science Park

HÖRSALEN


SPEND ANALYTICS: SMARTA LÖSNINGAR - SNABBA BESPARINGAR
Tillverkningsindustrin står inför stora förändringar, där inte minst digitaliseringen hamnar alltmer i topp på prioriteringslistorna. Möjligheterna att utveckla nya affärer och vinna fördelar mot sina konkurrenter med hjälp av data och analys är större än någonsin tidigare. Ett effektivt, systematiskt förbättringsarbete inom inköpsområdet kan därför snabbt leda till mångmiljonbelopp i besparingar. Frigjort kapital som kan användas till att utveckla verksamheten.

Håkan Johansson, Acando
PAUS
FIKA OCH NÄTVERKA
FindIT bjuder på fika. Talarna kommer att ha en mindre utställning där du får chans att fråga om teknikerna och prata om vilket behov just ditt företag har.
HÖRSALEN


ADMINISTRATIVA ROBOTAR, RPA
Industrin har länge jobbat med robotisering och nu händer det också på den administrativa sidan. De regelbundna återkommande uppgifterna på IT, HR eller informationsflyttning i verksamheten automatiseras med hjälp av digitala medarbetare och Robot Process Automation. Snabbare, säkrare och med enorm potential bekantar sig RPA med företagen men vad kan det göra för just dig? Varför pratar alla om RPA och hur mycket snabbare blir ni mot kund och medarbetare genom att jobba med RPA eller digitala medarbetare?

Ketti Dahlström, Acando
HÖRSALEN


VAD ÄR AI OCH VAD KAN VI ANVÄNDA DET TILL?
AI (artificiell intelligens) beskrivs av flera som den bästa uppfinningen sedan elektriciteten uppfanns. Torbjörn kommer att prata om vad AI är, varför det är viktigt att förstå samt även ta upp tillämpningsområden för små och medelstora företag.

Torbjörn Bäckström, Consid
HÖRSALEN


BE DIGITAL - INSPIRERAR OCH MÖJLIGGÖR DIN DIGITALA RESA
Stefan Skoglund, digital affärsutvecklare på Compare, inspirerar kring hur du kan använda Be digital (www.be-digital.se) för att testa din företags digitala mognad och hitta ert fokus i en allt mer digital värld. Du får 9 konkreta digitala motorer att använda dig av och en väg till att hitta den digitala kompetens som just ditt företag behöver för er unika digitala resa!

Stefan Skoglund, Compare

FINANSIÄRER