Samarbete och digitalisering som motor för innovation

IT FORUM 2017

Under Almedalsveckan som pågår just nu diskuteras framtidens industri och ett av de stora samtalsämnena är vikten av samarbete för innovation. Både de stora företagen och de små- och medelstora företagen måste börja samarbeta önnu mera för att behålla sin konkurrenskraft och nå framgångar.   Dagens snabba teknikutveckling och vad det innebär för industrin i framtiden är så klart också ett hett ämne i Almedalen. Robotar inte minst och här handlar det om frågor som: Om tio år – hur används robotar hos de små- och medelstora industriföretagen då? Kan robotiseringen bidra till ökad hållbarhet?  Spännande diskussioner att följa oavsett om du är på plats på Almedalen eller följer diskussionen på nätet. 

ROBOTAR OCH ÖPPEN INNOVATION I INDUSTRIN PÅ ÅRETS IT FORUM 
I denna anda är det därför mycket roligt att vi på FindIT nu kan presentera två av våra talare till årets IT Forum. Båda har dessutom på olika sätt medverkat i Almedalen nyligen. 
 
Först ut är Susanne Timsjö, ABB Robotics som kommer att ge oss en en trendspaning och en spännande beskrivning av vilken betydelse robotarna kommer att ha i industrin. Susanne pratar om tekniken som kommer att revolutionera tillverkningsindustrin. Det vill ni inte missa!
 
Vår andra talare är Pasi Kangas Vice VD och Chef för Strategisk forskning och innovation på Sandvik Materials Technology. SMT har nyligen lanserat en portal för öppen innovation där samarbetspartners bjuds in för att lösa utmanande problem. Om portalen och varför Sandvik satsar på öppen innovation och denna typ av samarbeten kommer Pasi att prata om på IT Forum. Finns det nåt här att hämta för ditt företag kanske? Kom och ta reda på det på IT Forum den 25 oktober.

Läs mer om IT Forum 2017 här 


 

Susanne Timsjo
Susanne Timsjö, Sales Manager Robots and Applications, Sweden, ABB Robotics
Foto Pax Engström
Pasi Kangas, Vice VD och Chef för Strategisk forskning och innovation på Sandvik Materials Technology