FindIT har fått förstärkning

Sara vill lyfta fram den outnyttjade
kraften i industrin 

Efter att ja jobbat många år i industrin ville Sara utmana sig själv och prova något annat; kanske inom offentlig sektor. När FindIT’s rekryteringsannons publicerades under våren 2017 bestämde hon sig direkt för att söka.
 
– Annonsen var som gjord för mig. Med det jobbet skulle jag kunna kombinera min kunskap och erfarenheterna från industrin med att hjälpa företag att utvecklas. Jag blev otroligt glad när jag fick jobbet, berättar hon.

Vad har du för bakgrund?
Jag är civilingenjör inom maskinteknik med inriktning på industriell produktion. Efter högskolan har jag jobbat inom skogsindustrin, stålindustri och med eldfast industriellt underhåll. Under en period jobbade jag även med telekom.
Vad ser du för utmaningar i industrin idag?Alla organisationer är så slimmade idag att det inte finns utrymme för att testa ny teknik och göra misstag ibland. Det finns varken tid eller pengar till det. Det som händer är att man missar den stora potentialen som finns i exempelvis digitalisering.

Hur kan FindIT bidra till att lösa det problemet?
Styrkan ligger i samverkan. Varje företag i sig har inte tid eller pengar att testa nya möjligheter, men om man samarbetar med andra kan man dela på arbetet. Små insatser från varje företag ger stort utbyte för gruppen och på sikt även för konkurrenskraften i regionen.

Hur kommer du att bidra i det arbetet?
Tack vare mina erfarenheter kan jag identifiera nyttan för industrin i det vi pratar om teoretiskt. Jag har också ett mycket stort kontaktnät vilket kommer att hjälpa till i implementeringen av olika lösningar. Jag tror också att vi måste ut och träffa företagen mycket mer och berätta hur vi kan hjälpa till och att vi verkligen kan tillföra värde i deras verksamheter.

Vem är du privat?
Haha, ganska vanlig tror jag; hus, hund och familj tar ganska mycket av min tid. Jag sitter ofta med block och penna och skissar på olika saker – jag gillar att skapa, vara ute i naturen, renovera på huset och umgås med familj och vänner.

Per vill hjälpa företagare i Gävleborg och Dalarna att öka sin konkurrenskraft

Per började sin nya tjänst som projektledare på FindIT den första november i år, så det har bara gått två veckor när den här artikeln skrivs. Han har dock hunnit träffa många företag i nätverket redan, tack vare sin medverkan i Kick-start.
 
– Det är väldigt spännande att vara med på Kickstarterna runt om i regionen. Företag som kanske inte skulle ha träffats annars hittar plötsligt synergier och ser nya möjligheter att utvecklas tillsammans. FindIT fungerar som en katalysator för dessa samarbeten och det är fantastiskt, berättar Per.
 
Vem är du?
Jag är en dalmas som arbetat ett antal år utanför vår region. I grunden är jag ekonom och har haft många olika roller i min karriär; allt från process- och verksamhetsutveckling till IT, ekonomi- och verksamhetschefsposter. I princip alla mina arbetsplatser har varit relaterade till IT på något sätt. Just nu kan man säga att jag har tre arbetsplatser: på Sandbacka Park, Teknikdalen i Borlänge och ute hos företagen. Jag bor i Falun med min fru och har en son med flickvän i Oslo som vi ofta besöker. Jag sjunger i kör, tränar och försöker hålla en bra balans mellan arbete, familj och fritid.
 
Vad ser du för utmaningar i industrin idag?
För mig är kompetensförsörjning en av de viktigaste frågorna. Hur får vi rätt kompetens till rätt företag på ett hållbart sätt? Det gäller att få kompetensen att stanna i regionen, att matcha kompetens med behov men också att nyttja den kompetens som bland annat våra nyanlända har.
 
Hur kan FindIT bidra till att möta den utmaningen?
FindIT jobbar med både akademi, industri och offentlig sektor vilket gör oss till en viktig kopplingsdosa när det gäller kompetensförsörjning, men också för att stötta små och medelstora företag på sin digitaliseringsresa. Här finns det mycket att göra! Om vi lyckas hjälpa dem att bli konkurrenskraftiga kan vi påverka hela regionens utveckling.
 
Hur kommer du att bidra i det arbetet?
Jag har stor förståelse för de behov och utmaningar som företagen står inför idag. Där tror jag att jag kan bidra mycket med kunskap och erfarenheter. Jag brinner verkligen för företagsutveckling och för att hjälpa till att lyfta vår region. Just nu lägger jag mycket tid på kick-starterna, men kommer också att vara delaktig i våra nätverk, anordna föreläsningar, företagsfrukostar och mycket annat.
 
Välkommen till FindIT Sara och Per! 

Ta gärna kontakt med Sara och Per redan idag och berätta vad du tror att de kan bidra med i din verksamhet.


Sara Edin
Projektledare
026 - 24 0 291
070 - 952 85 85
sara.edin@findit-solutions.com

Per och Sara på Sandbacka Science Park. Båda kommer ni dock att kunna träffa runt om i våra regioner Gävleborg och Dalarna. Per Engdahl
Projektledare 
026 - 24 06 64
070 - 823 43 41
per.engdahl@sandviken.se