FindITs nya IT-projektledare: Kommer arbeta med företagsutveckling i Dalarna

I början av mars 2019 började Lars Jonsson som IT-projektledare på FindIT. Företagsutveckling kopplat till digitalisering, kompetensförsörjning och IT-säkerhet kommer ingå i Lars uppdrag. Han kommer främst att arbeta för små och medelstora industriföretag i Dala-regionen. I starten av hans karriär var IT inte det som lockade. Efter ett långt arbetsliv inom IT har han hunnit utbilda inom området, arbetat med IT-säkerhet och programmerat.

– Det roliga med min karriär inom IT är att jag inte alls var intresserad av det från början. Jag gick från musik till användargränssnittsdesign. Det har varit en fantastisk resa och jag ser mönster mellan min bakgrund och min karriär inom IT. Det sägs att en snygg kod är mer effektiv än en ful, säger Lars.


Lars, berätta om dig själv.
– Jag är en originell person, med en kombination av kreativitet och integritet. Jag trivs bäst i sammanhang där jag jobbar med utveckling och där jag får andra att lyckas – oavsett vad det än är. Jag har väldigt bred erfarenhet från många olika branscher, nivåer och yrken. En nyfiken IT-generalist med fördjupade kunskaper inom IT-säkerhet. På senare år har jag arbetat med verksamhetsutveckling för det är där utmaningarna finns. Utmaningarna sitter i människan, inte i tekniken. Tekniken finns redan. Jag har arbetat mycket med människor kopplat till IT. Det är också där förändringarna behöver börja, säger Lars.

Vad blir ditt uppdrag på FindIT?
– Mitt uppdrag blir företagsutveckling riktat mot små och medelstora företag, i Dalarna primärt. Det kommer att innehålla aspekter som digitalisering, kompetensförsörjning, IT-säkerhet och nätverksbyggande med syfte att stärka konkurrenskraft och innovationsförmåga, säger Lars.

Vad var det som lockade med FindIT?
– Nätverket, mångfalden och utvecklingen lockade mig. Att jag kommer arbeta med att hjälpa företag, hitta kopplingar för dem och få företagen att lyckas. På FindIT får jag hjälpa företag att hitta nya marknader med nya digitala möjligheter och jag kommer att kunna bidra med min kompetens, säger Lars.

Vad drivs du av?
– Nyfikenhet; att upptäcka nya saker. Jag drivs av att se människor utvecklas, se människor växa och att kunna förstå vad en människa behöver och vill ha. Då krävs det att jag är lyhörd och måste höra vad som sägs. Jag är en positiv människa, tror på det goda och ser lösningar, säger Lars.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Då spelar jag eller engagerar mig i musik. Jag är programansvarig på Borlänge Jazzklubb så jag bokar alla artister som spelar där. Det är en utmaning då det finns en publik som vill uppleva olika spelningar. Jag bor i hus också så där finns det alltid saker att göra. I övrigt läser jag böcker och spelar TV-spel, säger Lars.


Vi hälsar Lars varmt välkommen till FindIT!


Lars Jonsson
IT-projektledare
026 - 24 16 68
076 - 775 73 01
lars.g.jonsson@sandviken.se