"Från gemensam förvirring till att bli ett team"


Vilken vår det har varit med en spännande blandning av nya kollegor! Tillsammans har vi gått från gemensam förvirring till att bli ett team. Ett team som inte bara är redo att bygga vidare på FindIT, utan också jobbat hårt för att ta fram nya erbjudanden och koncept.

Helt otroligt att vi hunnit med att anordna en hel seminariedag i Borlänge. Vi har gått igenom behovet av digital säkerhet hos små och medelstora företag, SMF. Därefter även hunnit skriva ihop ett förslag hur FindIT kan bemöta det behovet. 

Vi hjälpte ett SMF att ansöka om en större summa externa pengar. Tyvärr blev det inga pengar den här gången men vi lärde oss massor som vi tar med oss, på´t igen bara! Många SMF har tagit chansen att få digital coachning till minipris genom vårt erbjudande Kickstart GO. Har ni inte gjort det ännu så anmäl ert intresse nu, det finns platser kvar! 

Som en fjäder i hatten fick vi stöd från Vinnova, Sveriges forskningsinstitut, att jobba vidare med vår idé om att testa gamification i rekryteringsprocessen för att öka jämlikhet och jämställdhet. Vår tanke är att på sikt öka attraktionskraft till företag i vårt nätverk som har svårt att hitta rätt kompetens.

Flera i teamet kommer nu att ta ut välförtjänt semester. Jag är först ut med min semester och åker redan på midsommardagen med familjen för att utforska Sicilien. Därefter klämmer jag in jobb i Almedalen för att spana in vilka digitaliseringstrender som blåser och leta de bästa talarna till IT-Forum. Några jobbar i sommar och går in och gör systemvård och filar vidare på våra erbjudanden inför hösten.

I augusti är vi alla tillbaka igen, redo att serva alla som är intresserade av IT-utveckling kopplat till produktion och produktionsnära tjänster. Håll utkik efter vår nya webb i höst där ni kan läsa om vad FindIT kan erbjudanda ditt företag!

Trevlig Sommar!

Sara Edin
Processledare, FindIT