Nyhetsbrev mars

 
Senaste månaden hos FindIT har bestått av flera seminarier, aktiviteter och intressanta möten. Och härnäst vill vi hälsa er  välkomna till ett seminiarie på ämnet Gamification som  äger rum den 24 mars. Se mer om detta nedan. Alla som är nyfikna på vad Gamification är och hur det kan göra nytta i framtidens IT och industri är välkomna. Anmäl dig idag! 
 

Aktuella seminarier och aktiviteter

 
Gamification
Seminarium – 24 mars 
Gamification – ett ämne på IT-Forum 2014 som väckte stort intresse. Många har hört av sig och vill veta mer. Därför är vi glada att vi kan hälsa Susanne Timsjö från ABB välkommen tillbaka till Sandbacka Park för en längre föreläsning. Anmäl dig redan idag till hennes föreläsning om ABBs spännande forskning och de möjligheter som öppnar sig om man vågar tänka in gamification i framtidens industri.

Information och anmälan
Plats: Sandbacka Park
Tid: 11:30 - 13:00, inklusive lättare lunch
Anmälan: senast den 19 mars  via denna länk

För frågor kontakta Helen Karlsson, 026-24 02 98 eller helen.karlsson@findit-solutions.se

 

 
 

Mer från FindIT


Bli en digital nomad och skapa affärer på nätet

Vilka frågor ställer du? Ställer du rätt frågor för att komma dit du vill? Det var några av frågorna som Bodil Wilén från Destination frihet & framgång, ställde till oss under sin inledande föreläsning om digitala nomader. Vi var ett 20-tal personer som lyssnade på Bodil och på Anna Åberg, som var med oss via Skype från Los Angeles.
 
Först lyssnade vi på Bodil Wilen som berättade om sin resa från lärare till det hon jobbar med idag där coachning och författande av böcker är några av hennes verksamheter. Bodil lyfte vikten av att gå utanför sin comfortzon och våga prova nya vägar inte minst när det gäller nätverkandet. Nätverkande i olika sammanhang både på nätet och i verkliga livet skapar kontakter som kan bli ovärderliga för kommande affärer menar Bodil.
 
Anna Åberg, annaaberg.se, ett levande exempel på hur det är att leva som digital nomad, var med oss via skype från Los Angeles. Tekniken spelade oss några spratt men trots det fick vi konkreta tips på hur du kan skapa en verksamhet och hitta lönsamhet på nätet.  Ett exempel på en digital mötesplats är No Office, som Anna berättade om. Är man med som företagare i No Office får man plats i en MasterMindgrupp och i en Joint Venturegrupp bland annat.  Anna gav oss också tips och goda råd kring hur du kan arbeta med din digitala närvaro på ett strukturerat sätt. 

Länktips
Destination Frihet & Framgång
AnnaÅberg.se
No Office
 
För mer information:
Kontakta gärna Bodil eller Anna för frågor, ni hittar kontaktuppgifter i länkarna ovan eller hör av er till  Helen Karlsson, FindIT så förmedlar vi kontakten.
 

Lean och affärssystem- hur går det ihop?

Den 3 mars hade vi möte i Affärsystemnätverket. Mötet hade två syften; dels fick vi en genomgång av Lean hade en diskussion kring hurvida dagens affärssystem fungerar ihop med Lean-arbetet. Marjo Särkimäk höll i genomgången och diskussionen kring frågan. I andra delen av mötet tog vi upp tankar och önskemål om kommande möten för affärssystemnätverket. Webbhandel och tankar kring sociala medier (LinkedIN) kom på tal. Datum och plats för nästa nätverksträff återkommer vi med.
 
Tack till er som deltog och till Marjo Särkimäki, FindIT som delade med sig av kunskapen.

Vill du vara med i nätverket för affärssystem?
Kontakta Peter så får du veta mer. Peter Nordqvist, FindIT, peter.nordqvist@findit-solutions.se eller 026-24 16 68

 

Första träffen för CoderDojo på Sandbacka Park en fullträff.

Det var en fullsatt lokal på Sandbacka Park när Coder Dojo Sandviken drog i gång sin första träff. Platserna gick åt som smör i solsken och försvann på mindre än 10 minuter.  20 barn och ungdomar hade tagit plats för att under coachning av mentorer lära sig mer om programmering. Vid detta tillfälle körde hela gruppen Scratch vilken var mycket populärt.  
Läs mer om vår första Coder Dojo och om fortsättningen här
 
Häng på tåget och anmäl dig som mentor eller sponsor
Intresset för att delta i CoderDojon är mycket stort vilket glädjer oss enormt. Nu letar vi efter dig skulle vilja vare mentor eller dig som vill vara sponsor av CoderDojo Sandviken.

Anmäl ditt intresse för att vara mentor eller sponsor genom att maila namn och kontaktuppgifter till: coderdojo.sandviken@gmail.com
Det går också bra att ringa Ida Lundberg, Sandbacka Park Utveckling, 026 - 24 17 30 eller Per Josef Andersson, 070-67 96 306 (endast kvällstid).

För mer information 
CoderDojo Sandviken  
 


Inventering pågår

FindITs inventering av IT-leverantörer rullar på och förra veckan träffade vi Helena Klingström Lundberg, VD på Hariett för en sådan intervju. Hariett har kunder i alla branscher och erbjuder informations och utbildningstjänster med fokus på e-learning och utveckling av (informations)appar. De arbetar också med Officeutveckling (Excel ofta kopplat till databaser) samt plattformstjänster bland annat i form av LMS (Learning Management System). Det och mycket mer fick vi veta vid vår träff på plats hos dem i Gävle. 

Läs om vår träff med Helena Klingström Lundberg, VD på Hariett AB  här

För mer information och anmäla intresse att vara med i inventeringen:
Peter Nordqvist, FindIT, peter.nordqvist@findit-solutions.se eller 026-24 16 68
 Hallå där Sören Byström, VD, Excidor...

Medlem i Team Find IT sedan 2013

Excidor i Bollnäs utvecklar, tillverkar och marknadsför styrsystem, programvaror, knappsatser och elektronik till flexibla förarmiljöer. Excidors lösningar hittar man i  skogsmaskiner, grävmaskiner, hjullastare och terminalfordon och i  transport- och väghållningsfordon
 
… ni var med på FindITs senaste möte med affärssystemnätverket där vi pratade Lean och affärssystem. Vad fick du med dig från det mötet?
 Eftersom Lean för mig var ett nytt och obekant uttryck och att jag hört andra prata om det så ville jag få grundläggande information om vad Lean innebär. Mötet gav mig en bra första inblick och möjlighet att nu fundera på om och vad som skulle passa in i vår organisation. Trevligt att också konstatera att vi, utan att ha veta om det, redan har vissa delar av Lean implementerad.
Vad händer hos Excidor just nu?
Vi är inne i en ny spännande era då vi sedan sista januari ingår som ett av totalt 38 bolag i börsnoterade koncernen Lagercrantz Group som kommer att vara en del i vår möjlighet till fortsatt expansion.
  
Ser du några fördelar med att vara med i FindIT?
För vår del så är det främst samarbetet inom affärssystem, och då framförallt Monitor, som intresserar oss. Ett bra sätt att träffa likasinnade med likartade problemställningar och diskutera hur man löst detta. Eller att tillsammans hitta lösningar som man kan ta vidare till leverantören.
 
Vad skulle du vilja att FindIT som nätverk kan bidra med till ert företag till?
I dagsläget så är det affärssystem och Monitor som är vårt främsta intresse utöver det ser vi inget konkret men vi tror att det är bra inför framtiden att vara med i ett nätverk som detta.
 
Tre ord om Excidor och framtiden
Expansion, nya marknader och ny teknik, avslutar Sören.
 
 

 

Här träffar ni FindIT i mars

  • 12 mars är vi med som jury vid UF mässan i Söderhamn. 
  • 17-18 mars är vi med på Teknikmässan i Borlänge


Nästa nyhetsbrev kommer runt den 13 april