Världens mest klimatsmarta datacenter


Visste du att IT och telekom står för en tiondel av världens energiåtgång? På IT-Forum på Sandbacka Park den 5:e november berättar Jan Fahlén om hur Falu Energi och Vatten bygger upp världens mest klimatsmarta datacenter.
 
I takt med att mängden data ökar och blir tillgänglig för allt fler via molntjänsterna, så ökar också lagringsbehovet snabbt. Det gör att informationssamhället kräver mer och mer energi. Jan anser att Sverige bör ta ledningen i det som brukar kallas grön IT.
 
– Grön IT är en enorm möjlighet för Sverige. Vi har goda kunskaper både om hållbarhet och IT, men också bra infrastruktur och ett gynnsamt geopolitiskt läge, säger Jan.
 
Datahallarna ska integreras helt i Faluns energisystem, vilket gör att värmen som genereras i hallarna kan användas som bland annat fjärrvärme, kyla och pelletsproduktion.
 
– Förutom att det är klimatsmart, kommer vi att kunna erbjuda hög prestanda, hög säkerhet och konkurrenskraftiga priser, berättar Jan Fahlen, JF Partner AB och projektansvarig för Eco Data Center i Falun.
 
Årets tema på IT-forum den 5:e november 2014 är ”Med IT in i framtiden”. Jan Fahléns föredrag är ett av flera. Vi kommer även att få lyssna på Karin Torneklint, förbundskapten för svenska friidrottslandslaget, som pratar om likheter och skillnader mellan elitidrott och företagsamhet, på Susanne Timsjö från ABB som berättar om hur vi motiverar ungdomar i industrin genom att använda gamification, och mycket mer.


För mer information:
Helen Karlsson
helen.karlsson@findit-solutions.com
070-089 70 15